Welkom bij beestjes-weg.nl

Welkom bij beestjes-weg.nl. De online winkel voor bestrijdings middelen en informatie om zelf ongedierte te bestrijden. Voor elk ongedierte hebben wij een ruim assortiment bestrijdings en werings middelen op zowel chemische als natuurlijke basis. Mede door de overzichtelijke webwinkel en informatie over de manieren van ongedierte bestrijding, kunt u het ongedierte waar u last van heeft, eenvoudig zelf bestrijden. Bij aanwezigheid van ongedierte wil men vaak snel en met zekerheid de bestelling in huis hebben. Daarom kunt u alleen bestellen wat op voorraad is in de winkel. Bestellingen geplaatst en betaald op werkdagen voor 15:00 uur, worden nog de zelfde dag verzonden. De bestellingen worden door postNL bezorgd. De pakketjes worden bijna in 100% van de gevallen op de eerst volgende bezorgdag afgeleverd. Brievenbusverzendingen worden meestal ook de volgende bezorgdag afgeleverd, het komt echter regelmatig voor dat deze wat vertraging hebben. De pakjes en brieven zijn discreet, zonder afbeeldingen van ongedierte of een vermelding van de naam van de webwinkel.

Ongedierte

Dieren /diertjes worden ongedierte genoemd als de mens er last van heeft. Last van ongedierte kan zich voordoen als: men het eng of vies vindt dat er ergens beestjes rondkruipen, mensen afgeleid worden door rondvliegen, rondkruipen of zoemen van beestjes in huis of op de werkplek, er bacteriën en virussen verspreid worden waar mensen ziek van kunnen worden, mensen pijn of jeuk ondervinden door steken of beten van insecten, spinnen of kwallen, mensen slecht slapen door het gezoem van muggen en zelfs het ondermijnd worden van bouwsels zoals aangetast houtwerk, een vernield gazon, een verzakt terras, etc. 

Een plaag

Er is sprake van een plaag als ongedierte in een grote hoeveelheid beestjes aanwezig is. Vaak ontstaat een plaag doordat veel beestjes tegelijk geboren worden. Dit is regelmatig het geval bij insecten. Een insect legt vaak een grote hoeveel eitjes en als deze door gunstige omstandigheden bijna allemaal uitkomen en ook de larven voorspoedig opgroeien en zich verpoppen, ontstaat op het moment dat de volwassen insecten uit de cocons komen, een ware plaag van deze insecten. Ook kan een voedselbron in of om huis een grote aantrekkingskracht hebben op bepaalde plaagdieren, waardoor deze dan in grote hoeveelheden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan vogelvoer en de aanwezigheid van muizen. 

Soorten ongedierte

Ongedierte komt het meest voor bij insecten. Voorbeelden hiervan zijn zilvervisjes, papiervisjes, mieren, wespen, muggen, vliegen, steekvliegen, vlooien, luizen, bladluizen, bokto, kakkerlakken, bedwantsen, tapijtkevers, kleermotten, levensmiddelen motten, fruitvliegjes, etc. Vaak vormen ook de larven larven van insecten het ongedierte, zoals de rupsjes van kleding motten enlevensmiddelen motten, de maden van fruitvliegjes en bromvliegen, de larven van tapijtkevers, houtworm (ook een larve van een kever) etc.

Naast de insecten kunnen zoogdieren overlast veroorzaken zoals: mollen in het gazon, katten die hun behoefte in de tuin doen, honden die steeds tegen de struiken plassen. Maar ook marters, dassen, muizen, ratten, etc. zijn bekende plaagdieren. Verder kunnen in Nederland vogels veel hinder veroorzaken bij fruitteelt.

Informatie over ongedierte:

Zilvervisjes

zilvervisjesZilvervisjes worden veel in huis gezien. Zilvervisjes houden van een hoge luchtvochtigheid en worden daarom veel gezien in nieuwbouwhuizen. Het nog verse beton geeft jarenlang vocht af en zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Zilvervisjes worden in oudere woningen vaak gezien in de badkamer, wc, kelder etc. waar het vaak ook vochtig is. Zilvervisjes kunnen overleven op schimmelplekken maar eten vooral plantaardige materialen zoals zetmeel van broodkruimels, katoen en stof van katoenen kleding etc. Zilvervisjes zijn niet heel schadelijk, maar ze kunnen wel gaatjes eten in katoenen kleding en gordijnen. Ook kunnen zilvervisjes bacteriën verspreiden. Zilvervisjes zijn zilverkleurig en kunnen soms erg donkergrijs zijn. Zilvervisjes zijn eigenlijk niet uit te roeien. Hun hoeveelheden zijn echter wel beperkt te houden. Goed ventileren, vochtvreters op de juiste plekken en kieren uitzuigen doet al veel. Bestrijden kan met chemische sprays, natuurlijke sprays, kleefvallen (lokdoosjes), geurblokjes, geurolie, etc. Zilvervisjes worden het hele jaar door gezien maar zijn het meest actief gedurende de warme zomermaanden.

Papiervisjes

papiervisjesPapiervisjes lijken veel op zilvervisjes maar papiervisjes kunnen beter tegen droogte dan zilvervisjes. Ze zijn dan ook vaak te vinden in woonkamers en zolders, meestal in de buurt van karton of papier. Vergeleken met zilvervisjes zijn ze iets hariger en de pootjes zijn wat vliesachtiger. Vaak is de kleur van papiervisjes wat bruiner en lichter dan van zilvervisjes. De luchtvochtigheid verlagen helpt dus niet bij papiervisjes maar alle bestrijdingsmiddelen voor zilvervisjes werken ook voor papiervisjes. Papiervisjes kunnen onopgemerkt boeken aanvreten in dozen en boekenkasten. Ook zijn ze gek op behang en vooral behangplaksel (zetmeel). Net als zilvervisjes eten ze ook katoen en kunnen gaatjes veroorzaken in katoenen kleding en gordijnen. Papiervisjes worden het hele jaar door gezien maar zijn het meest actief gedurende de warme zomermaanden.

Ovenvisjes

Ovenvisjes lijken op zilvervisjes en papiervisjes. Ovenvisjes hebben echter hoge temperaturen nodig om zich voort te planten. Ovenvisjes kunnen dan ook niet overleven in gewone woonhuizen. Ovenvisjes komen wel voor in grote bakkerijen e.d., waar ovens de temperaturen continu hoog houden. Ovenvisjes worden gekweekt als voer voor reptielen.

Slakken

slakkenSlakken kunnen zeer hinderlijk zijn. Slakken veroorzaken met hun slakkenvraat schade aan groente, fruit en siergewassen. Het zijn vooral de naaktslakken die veel schade aanrichten, ze kunnen per nacht de helft van hun eigen lichaamsgewicht aan plantaardig materiaal verorberen. Huisjesslakken willen zich ook wel tegoed doen aan jonge scheuten of zacht blad maar eten over het algemeen liever half vergaan plantaardig materiaal en alg. Is uw tuin netjes opgeruimd en ligt er geen half vergaan materiaal, dan hebben de huisjes slakken geen andere keuze dan planten aan te vreten. Slakken verschuilen zich overdag en komen te voorschijn als het donker wordt. Slakken worden graag gegeten door egels en vogels. Als slakken bestreden worden met een chemisch middel dient hier rekening mee gehouden te worden. Slakkenetende dieren kunnen ziek worden of dood gaan door het eten van slakken die vergiftigd zijn. Tijdens een natte avond, in het donker, slakken vangen is ook een goede methode het aantal slakken te verminderen. Als u kippen los heeft lopen zult u nooit meer last hebben van slakken, kippen zijn verzot op slakken.

Teken

tekenTeken wachten in hoog gras of struiken tot er een warmbloedige prooi langskomt. De teek laat zich dan vallen of stapt over op een dier of mens. Teken kunnen ook in huis gebracht worden door huisdieren. Als de teek nog niet vast zit kan deze door krabben uit de vacht vallen. Een tekenbeet is in principe niet zo erg. Je voelt er weinig van en de teek laat na het volzuigen en opzwellen vanzelf weer los. Het is wel een akelig idee dat er gedurende een aantal dagen een beestje in je huid zit ingegraven. Een op vier tot vijf teken in ons land is echter besmet met bacterien die de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. De ziekte van Lyme kan indien niet op tijd behandeld voor veel ellende zorgen zoals zenuwen en gewrichten die aangetast worden.
De kans om een teek op te lopen is erg klein zolang u niet door hoog gras of onder/door struikjes loopt. Tuinieren levert dus ook een risico op. Als een opgelopen teek binnen 24 uur verwijderd wordt, is de kans dat er besmetting met Lyme optreedt nihil. Heeft u dus risicovolle activiteiten ontplooid, dan is het verstandig om het lichaam te onderzoeken op de aanwezigheid van teken. Ze zijn dan nog heel klein, enkele millimeters groot. Deze teekjes verwijdert u eenvoudig met een tekenpincet. Pincet op de teek zetten en vervolgens ronddraaien. De teek laat dan los. Het er recht uittrekken van teken is niet verstandig. Vaak blijft het kopje en rompje met pootjes dan zitten en gaat later ontsteken.

Motten

Motten zijn kleine nachtvlindertjes waarvan sommige soorten motten larven hebben die wol, leer, graanproducten, fruit of noten en zaden eten. Juist deze motten kunnen een mottenplaag in huis vormen. De motjes paren en leggen eitjes op wolllen truien, lederen schoenen of levensmiddelen. De motteneitjes komen uit en de motten rupsjes gaan zich tegoed doen aan de wollen kleding, leren schoenen of muesli.

Onze andere webwinkels

Bezoek ook eens onze andere webwinkels:

www.motten-weg.nl

www.zilvervisjes-weg.nl

www.muggen-weg.nl
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Beestjes-weg.nl. Snel zelf ongedierte bestrijden. Bestel nu een tegen middel. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel